Web Analytics Made Easy - Statcounter

«یحیی آل اسحاق» روز پنجشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: علی رغم تمام مشکلات و اتفاقات پیش آمده و در پی آن کم و زیاد شدن تعاملات با عراق اما ارتباطات و تجارت با این کشور ادامه دارد.

و بعد از بسته بودن چند ماهه برخی مرزها، به تازگی شرایط بهبود یافته است و مبادلات تجاری با اعمال برخی محدودیت ها از سر گرفته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه بازگشایی دو مرز جنوبی شلمچه و سومار با عراق، مبادلات هفته‌ای دو تا سه روز انجام می‌شود، تاکید کرد: مرز شلمچه در روزهای یکشنبه و چهارشنبه حدود ۲۵۰ کامیون بار را پذیرش می کند و بر اساس مجوز صادر شده برای از سر گیری مبادلات بعد از رایزنی ها مرز سومار ۲ روز بازگشایی در هفته را اعلام خواهد کرد.

وی با اشاره به ضرورت رعایت نکات بهداشتی به دلیل شیوع ویروس کرونا تصریح کرد: تغییرات گریزناپذیری در روند ارتباطات با عراق به وجود آمده است از جمله آنها می توان به توقف سفرهای زیارتی اشاره کرد که در شرایط فعلی و وجود ویروس کرونا امکان پذیر نیست در حالی که پیش از این به غیر از ایام اربعین، سه میلیون زائر ایرانی به عراق می‌رفتند و در همین میزان مسافر عراقی نیز به کشور ما سفر می کردند.

وی با اشاره به ۱۲ میلیارد دلار صادرات به عراق خاطرنشان کرد: در حال حاضر اوضاع تجارت بین ما و این کشور در وضعیت نامناسبی قرار ندارد اما به دلایل اقتصادی با کاهش روبه رو شده است، زیرا عراق در شرایط شیوع ویروس کرونا نتوانسته درآمدهای لازم از فروش نفت را داشته باشد و حالا نیز نمی تواند برای خرید اقلام به میزان سال های گذشته هزینه کند.

رییس اتاق بازرگانی ایران و عراق افزود: به دلیل کم شدن تقاضا و نبود امکانات لازم، عراق در سال جاری کالای کمتری از ایران درخواست کرده که بر این اساس تا پایان امسال نسبت به سال گذشته تا ۳۰ درصد صادرات کمتری خواهیم داشت و تجارت بین دو کشور را به ۹ میلیارد دلار کاهش می‌دهد.

وی در خصوص بازگشایی مرزها و تردد کامیون های تجاری بین این دو کشور تاکید کرد: مرزهای ایران با اقلیم کردستان باز و فعال هستند و روزانه ۲ هزار کامیون کالا مبادله می شود. در مرزهای جنوبی درباره مسائل بهداشتی نگرانی هایی ایجاد شده بود که در این زمینه مذاکراتی صورت گرفته است اما با این وجود دو مرز شلمچه و مهران بازگشایی شده اند و مرزهای دیگر نیز به زودی بازگشایی می شوند.

آل اسحاق با بیان اینکه اراده مسئولان دو کشور توسعه روابط تجاری علی رغم همه مشکلات است، تصریح کرد: پیش از شیوع ویروس کرونا قرار بود مبلغ تجارت به حدود ۲۰ میلیارد دلار در سال ۹۹ برسد اما با شرایط فعلی تحقق این مهم با تاخیر همراه خواهد بود.

وی با تاکید بر اینکه بعد از چین بزرگترین بازار ما در عراق است و تعاملات خوبی با آنها داریم، اظهار داشت: یکی از اهداف هر دو کشور توسعه سرمایه گذاری های ایران در عراق و بالعکس است که تاکنون بخش اندکی از آن انجام شده است. شرکت‌ها و واحدهای تولیدی لبنی و مواد غذایی در عراق راه‌اندازی شده‌اند که بازار خوبی را نیز برای خود به دست آورده اند.

برچسب‌ها یحیی آل اسحاق ویروس کرونا اتاق بازرگانی ایران تجارت عراق

منبع: ایرنا

کلیدواژه: یحیی آل اسحاق ویروس کرونا اتاق بازرگانی ایران تجارت عراق یحیی آل اسحاق ویروس کرونا اتاق بازرگانی ایران تجارت عراق ویروس کرونا دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۳۶۷۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خاندوزی : فصل جدیدی از توسعه اقتصادی ایران و عراق آغاز شد

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، ششمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و عراق برگزار شد.

در این اجلاس سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان به همراه اثیر داوود سلیمان الغریری وزیر تجارت عراق و هیئت همراه با اشاره به پیشرفت روابط تجاری و اقتصادی بین ایران و عراق بر تدوام رفع موانع از جمله در بخش صادرات خدمات فنی و مهندسی، مبادلات مالی و ارزی و تسریع در ساخت پروژه‌های جاده‌ای و راه آهن تاکید کرد، گفت: روابط تجاری ایران و عراق موجب پیوند دو ملت ایران و عراق بوده است.

وزیر اقتصاد ادامه داد: ایران همواره خواهان عراقی یکپارچه و پیشرفته است و در این راستا حمایت های لازم را انجام می دهد.

خاندوزی تاکید کرد: ما برای کشور عراق، خواستار کشوری موفق و مستقل هستیم؛ با این وجود برخی کشور‌های ثالث در این مسیر سنگ‌اندازی می‌کنند، اما گسترش روابط تجاری میان و عراق برای ما از اهمیتی بالا برخوردار است.

وزیر اقتصاد عنوان کرد: با توجه به دستاورد‌های ایران در زمینه‌های مختلف علمی، صنعتی و فناوری فرصت‌های بالایی به ویژه در بخش انرژی و ساختمان برای توسعه روابط تجاری بین دو کشور وجود دارد.

وی به وجود مشکلاتی مانند معوقات پیمانکاران ایرانی در کشور عراق اشاره کرد و افزود: این مشکلات نیازمند پیش‌بینی راهکار‌هایی برای حل‌و فصل این مشکلات است.

وی افزود: کمیته‌های متعددی به دلیل اهمیت موضوعات مشترک برای دو کشور تشکیل شده است تا کار را در زمینه‌های متعددی شامل انرژی مناطق آزاد و بانکی و مالی به صورت تخصصی پیگیری کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • صدور مجوز تاسیس و فعالیت مرکز تجاری ایران در نروژ
  • مبادلات تجاری ایران و‌ سریلانکا دوباره برقرار شد
  • صدور مجوز تأسیس و فعالیت مرکز تجاری ج. ا. ایران در نروژ
  • مجوز تأسیس و فعالیت مرکز تجاری ج. ا. ایران در نروژ صادر شد
  • بندر چابهار بهترین گزینه برای مبادلات تجاری افغانستان
  • خاندوزی : فصل جدیدی از توسعه اقتصادی ایران و عراق آغاز شد
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • مخبر: ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی استفاده کنند
  • اتحاد ایران وعراق مایه ضرر و زیان دشمن و رفاه دو ملت است